22/3/10

Φταίω εγώ; - Δημήτρης από ΤΡΙΚΑΛΑ

ΜΟΥ ΣΤΑΛΘΗΚΕ ΣΗΜΕΡΑ 22-3-10 ΤΟ ΕΞΗΣ

Ε,ναι  λοιπόν φταίω εγώ.
Φταίω εγώ που δεν μπορώ να καταλάβω το μεγαλείο της δημοκρατίας που ζω, η οποία ρίχνει το φταίξιμο σε μένα τον δημόσιο υπάλληλο και εκπαιδευτικό που μετά από 12 χρόνια παίρνω 1300 ευρώ και πρέπει να πληρώσω εγώ.
Φταίω εγώ που δεν είμαι πατριώτης όπως ο κ. Παπανδρέου και οι υπόλοιποι βουλευτές που δεν έχουν υπηρετήσει ποτέ οι περισσότεροι στο στρατό αλλά όμως νοιάζονται.
Φταίω εγώ που δεν μπορώ να καταλάβω ότι δημοκρατία είναι το πολίτευμα όπου βουλευτές, υπάλληλοι της βουλής, φοροφυγάδες, ιδιοκτήτες νυχτερινών κέντρων, πρόεδροι ποδοσφαιρικών ομάδων, ιδιοκτήτες εφημερίδων και τηλεοπτικών μέσων, είναι όλοι πιο ίσοι στα προνόμια από τους υπόλοιπους και ίσως και πιο πατριώτες και για αυτό δεν θίγονται από τα μέτρα.
Φταίω εγώ που δεν λέω να κατανοήσω τους εθνικούς λόγους για τους οποίους οι δικηγόροι δεν καταβάλλουν ΦΠΑ, οι γιατροί δεν πληρώνουν φόρους, οι υπάλληλοι της βουλής παίρνουν 16 μισθούς.
Φταίω εγώ ο δημόσιος υπάλληλος που εκατομμύρια ευρώ δίνονται σε θνησιγενείς και μεταθανάτιες εφημερίδες μέσω κρατικών χρημάτων και σε ποδοσφαιρικές ομάδες.
Φταίω εγώ ο εκπαιδευτικός γιατί αντί να κάνω ιδιαίτερα και να μην έχω οικονομικό πρόβλημα περιμένω να μου δώσει μισθό το κράτος.
Φταίω εγώ  γιατί δεν μπορώ να αντιληφτώ ότι πρέπει να δώσω ως πατριώτης και το 13 μισθό για να μπορούν οι εργολάβοι να φτιάχνουν δρόμους με τριπλάσιο κόστος από ότι στην υπόλοιπη Ευρώπη. Για να μπορούν οι ίδιοι εργολάβοι να εισπράττουν υπέρογκα ποσά από τα διόδια και  μετά μέσα από τις εφημερίδες τους και τους σταθμούς τους να στοχοποιούν τους δημόσιους υπαλλήλους για το χάλι της οικονομίας. Για να μπορούν να προβάλλουν και να προωθούν τους πολιτικούς της αρεσκείας τους. Αλήθεια πόσοι Έλληνες εργάστηκαν στα μεγάλα έργα;
Φταίω εγώ που δεν νοιώθω πατριώτης για να δώσω και το 12ο  μισθό στο κράτος για να μην αποδίδει κανένας καναλάρχης ασφαλιστικές εισφορές αγγελιόσημα και κάθε ιδιοκτήτης εφημερίδας να μπορεί να έχει αφορολόγητο ποσό από τον τζίρο του και να μπορούν συγκεκριμένοι δημοσιογράφοι να είναι στη μισθοδοσία υπουργείων.
Φταίω εγώ που δεν έχω Πόρσε καγιεν και offshore εταιρεία όπως όλοι οι καλοί πατριώτες και που πιστεύω ότι  νόμιμο είναι μόνο ότι είναι και ηθικό.
Φταίω εγώ  ο προδότης της πατρίδας που δεν δίνω και τον 11ο μισθό μου για να μπορούν οι τράπεζες να δηλώνουν πριν λίγα χρόνια αστρονομικά κέρδη τετραπλάσια σε σχέση με τις ευρωπαϊκές και μόλις τα στελέχη τους έπεσαν έξω να τους δίνει το κράτος 22 δις . Βλέπετε για να πλουτίσουν λίγοι πατριώτες τραπεζίτες πρέπει όλοι εμείς για 2 δις  να φάμε παντεσπάνι.
Φταίω εγώ   ο τεμπέλης δημόσιος υπάλληλος που το κράτος χαρίζει δις σε φαρμακευτικές εταιρείες για εθνικούς λόγους και δεν συλλαμβάνει λαθρέμπορους καυσίμων όταν είναι πρόεδροι ΠΑΕ.
Φταίω εγώ που δεν είμαι τόσο πατριώτης για να βοηθήσω με το μισθό μου τους εργατικούς επιχειρηματίες του ιδιωτικού τομέα που έχουν τη χαμηλότερη φορολογία στην Ευρωζώνη και δεν φορολογούνται τα μερίσματά τους.
Φταίω εγώ λοιπόν που λόγω έλλειψης πατριωτισμού δεν μπορώ να αντέξω το γεγονός ότι για το κράτος εγώ ο εκπαιδευτικός των 1400 ευρώ θεωρούμαι δαπάνη περικοπτέα και ίσως και σπατάλη.
Για όλους αυτούς τους λόγους προχωρώ κι εγώ στα  δικά μου επώδυνα πλην όμως αναγκαία μέτρα για την ανόρθωση της  οικονομίας μας και παροτρύνω  και όλους όσους νοιώθουν το ίδιο να τα ακολουθήσουν για το δύσκολο χρονικό διάστημα που έρχεται. Προτείνω λοιπόν σε όλους τους δημόσιους υπαλλήλους μέχρι να μας δώσουν πίσω τα χρήματα που μας παίρνουν τώρα ή μέχρι να φυλακιστούν κάποιοι πολιτικοί ή να δημευτούν περιουσίες φοροφυγάδων να θυμούνται τα εξής.
  1.     Δεν αγοράζω τίποτα πέρα από τα απολύτως αναγκαία. Για τα υπόλοιπα εάν δεν μου κάνουν επί τόπου έκπτωση 20% όσο και η απώλεια του εισοδήματός μου δεν τα αγοράζω. Ας κινηθεί η αγορά από τους τίμιους και εργατικούς υπαλλήλους του ιδιωτικού τομέα.
  2.     Δεν  βγαίνω έξω για καφέ εάν δεν μειώσουν κατά 20% την τιμή του. Το ίδιο και για το σινεμά θέατρο και λοιπά.
  3.     Δεν αγοράζω εφημερίδα για λόγους τάξης καθώς όλες μας θεωρούν την αιτία του κακού αλλά και γιατί επιδοτούνται από το κράτος.
  4.      Δεν επιβραβεύω με τηλεθέαση δημοσιογράφους που επιχαίρουν ως είναι φυσικό σε μίσθαρνα γλοιώδη υποκείμενα οικονομικών συμφερόντων.
  5.     Δεν πιστεύω κανένα δημοσιογράφο αν δεν αποκαλύψουν ποιοι και πώς καταχράστηκαν δις  την περίοδο των Ολυμπιακών αγώνων; Αν δεν μας πούν πόσοι Έλληνες εργάτες επωφελήθηκαν των μεγάλων έργων και εάν καταβλήθηκαν οι εργατικές εισφορές; Εάν δεν μας πουν πόσα διόδια έπρεπε να πληρώνουμε και τι είδους κομπίνα γίνεται με τους εργολάβους που παίρνουν διόδια πριν κατασκευάσουν τους δρόμους. Εάν δεν μας αποκαλύψουν ποιοι δημοσιογράφοι πληρώνονται από υπουργεία.
Παρόλο δε που  δεν είμαι και τόσο πατριώτης  προτείνω στην κυβέρνηση που σίγουρα  όλοι είναι πατριώτες τα εξής μέτρα  περιμένοντας να μας πει και κάποιος  πόσα δις  θα απέφεραν
  1.     Φορολόγηση 1% των χρηματιστηριακών συναλλαγών.
  2.     Φορολόγηση 40 % των επιχειρήσεων.
  3.     Φυλάκιση για όσους δεν αποδίδουν ΦΠΑ
  4.     Φόρος 5% επί των στρατιωτικών δαπανών.
  5.     Παύση χρηματοδότησης ΠΑΕ και ΚΑΕ.
  6.     Παύση χρηματοδότησης ιδρυμάτων πρωθυπουργών.
  7.     Παύση χρηματοδότης εφημερίδων και ιδιωτικών καναλιών με κρατική διαφήμιση
  8.     Οι πλούσιοι που φυλάσσονται από αστυνομικούς να καλύπτουν και τη μισθοδοσία τους
  9.     Οι επιχειρηματίες να συμβάλλουν και αυτοί επώνυμα αν όχι με 20% τουλάχιστον με 10% έκτακτη εισφορά ως καλοί πατριώτες που δεν είμαστε εμείς οι δημόσιοι υπάλληλοι.
  10.  Φόρος 10% στα έσοδα από τα διόδια χωρίς να αυξηθεί η τιμή γιατί οι εργολάβοι είναι και οι περισσότερο πατριώτες από όλους.

ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΔΙΚΗ ΜΟΥ:

Γιατί . . . ;


ΦΤΑΙΩ ΜΗΠΩΣ ΕΓΩ;

1. ΦΤΑΙΩ ΕΓΩ ο μικρομεσαίος, που πολλές φορές είμαι και σπουδαγμένος, που δεν με διόρισε το κράτος;

2. ΦΤΑΙΩ ΕΓΩ ο μικρομεσαίος, που αν πάθω τίποτα π.χ. κόψω το χέρι μου ή μείνω ανάπηρος δεν υπάρχει ένα χέρι να μου δώσει κάτι να επιβιώσω;

3. ΦΤΑΙΩ ΕΓΩ ο μικρομεσαίος, που αν αρρωστήσω θα χάσω απλώς τα μεροκάματα;

4. ΦΤΑΙΩ ΕΓΩ ο μικρομεσαίος, που "φοροδιαφεύγω" σύμφωνα με τους τετράγωνους δικούς σας (τους) νόμους απλώς για να βγάλω όχι 1300¤ αλλά 800¤;

5. ΦΤΑΙΩ ΕΓΩ ο μικρομεσαίος, που πληρώνω τις κρατήσεις μου από την τσέπη μου και αν δεν έχω πάω ΦΥΛΑΚΗ;

6. ΦΤΑΙΩ ΕΓΩ ο μικρομεσαίος, που πρέπει εκτός απ΄ τα παιδιά μου να θρέψω και τους περίσσιους δημοσίους υπαλλήλους που αντί για 200 χιλιάδες είναι 1,022,000 !!! ; Πως να τους πληρώσω όλους αυτούς;

7. ΦΤΑΙΩ ΕΓΩ ο μικρομεσαίος, που με χαρακτηρίζει φοροφυγά αυτός που με βρίζει όταν βρεθώ στο γκισέ του μπροστά ή στο κενό γραφείο του γιατί λείπει στη λαϊκή για ψώνια;

8. ΦΤΑΙΩ ΕΓΩ ο μικρομεσαίος, που δεν κοιτάω το ρολόι μου για να φύγω και δουλεύω τις Κυριακές για να ετοιμάσω το μαγαζάκι μου;

9. ΦΤΑΙΩ ΕΓΩ ο μικρομεσαίος, που καταλαβαίνω στο πετσί μου ότι σε ένα χρόνο μέσα από 682¤ το δίμηνο η εισφορά μου πήγε (για το καλό μου) στα 811¤ ;

10. ΦΤΑΙΩ ΕΓΩ ο μικρομεσαίος, που βγαίνω στη σύνταξη στα 65+ ενώ ο κλητήρας, ο θυρωρός, ο επιστάτης, ακόμα και η καθαρίστρια στα 55 και κάποιες άλλες δικαιολογημένες στα 48, κάποιοι αστυνομικοί στα 48, κάποιοι στρατιωτικοί στα 48;

11. ΦΤΑΙΩ ΕΓΩ ο μικρομεσαίος, που κάποιοι από σας τους εκπαιδευτικούς ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ παρά μόνο για να πάρουν το μισθό τους, χωρίς να έχουν ούτε μία (1) ώρα διδασκαλίας, αλλά παραπονιούνται ότι τους φταίω εγώ ;

12. ΦΤΑΙΩ ΕΓΩ ο μικρομεσαίος, που εσείς ΚΑΘΗΓΗΤΕΣ, ΔΑΣΚΑΛΟΙ δεν τολμάτε να καθαρίσετε τα του οίκου σας;

13. ΦΤΑΙΩ ΕΓΩ ο μικρομεσαίος, που εσείς ΚΑΘΗΓΗΤΕΣ, ΔΑΣΚΑΛΟΙ δεν τολμάτε να τα βάλετε με τους κρυμμένους συναδέλφους σας πίσω από εσάς τους λίγους που δουλεύετε, παρά ζητάτε τα σπασμένα από εμάς;

14. ΦΤΑΙΩ ΕΓΩ ο μικρομεσαίος, που εσείς ποτέ δεν έχετε ως ΠΡΩΤΟ αίτημά σας στις απεργίες σας την εξυγίανση του κλάδου σας μπας και γλιτώσουμε κανα χρήμα ; Αλλά τι πρώτο λέω . . . ούτε τελευταίο αίτημα δεν το έχετε.

15. ΦΤΑΙΩ ΕΓΩ ο μικρομεσαίος, που εσείς οι ΝΗΠΙΑΓΩΓΟΙ δουλεύετε από τις 9:00 ως τις 12:00 ;

16. ΦΤΑΙΩ ΕΓΩ ο μικρομεσαίος, που σας λέω όλες αυτές . . . τις μαλακίες και σας κουράζω;

ΘΑ ΚΑΝΩ ΑΠΛΩΣ ΜΙΑ ΔΗΛΩΣΗ


                              ΔΕΝ ΦΤΑΙΩ ΕΓΩ

ΔΕΝ ΘΑ ΚΑΝΩ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΟΠΩΣ ΕΣΕΙΣ ΓΙΑ ΜΕΝΑ για το πως μπορείτε να διορθωθείτε.
ΓΙΑΤΙ
   Είστε οι τα αδέρφια, φίλοι μου, οι γείτονές μου, η σύζυγος μου, τα παιδιά μου κ.λπ.  Είστε εγώ.

ΜΗΝ ΠΕΡΙΜΈΝΕΤΕ ΝΑ ΔΙΟΡΘΩΘΟΥΝ ΑΠΟ ΠΑΝΩ ΠΡΟΣ ΤΑ ΚΑΤΩ. ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΚΑΛΗ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΙΑ ΠΟΥ ΚΡΑΤΗΣΕ ΔΕΚΑΕΤΙΕΣ ΚΑΙ ΜΑΣ ΕΦΕΡΕ ΕΔΩ
                     Ο ΤΟΡΒΑΣ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑΣ
Άλλος βάζει εκεί λεφτά κι άλλος παίρνει. Δεν υπάρχουν πολλοί τορβάδες. Οι μόνοι που βάζουν είναι οι πραγματικά εργαζόμενοι, οι παραγωγικοί, όπου κι αν βρίσκονται ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ.

ΑΝΤΙΔΡΑΣΤΕ !!  ΜΗΝ ΑΦΗΝΕΤΕ ΤΟΥΣ ΤΕΜΠΈΛΗΔΕΣ ΝΑ ΣΑΣ ΣΠΡΩΧΝΟΥΝ ΚΑΙ ΝΑ ΤΡΩΤΕ ΕΣΕΙΣ ΤΟ ΞΥΛΟ.

Φιλιά σε όλους.

Δημήτρης από ΤΡΙΚΑΛΑ.
Τηλ. & FAX:  24310-76353