14/4/10

Διόδια Αιγινίου - Καταργούνται τα διόδια Αιγινίου και Κουλούρας - Όχι Γιάννης, Γιαννάκης


Κατάργηση των διοδίων στο Αιγίνιο Πιερίας και στην Κουλούρα Ημαθίας, και αξιοποίηση των διοδίων των Μαλγάρων, σε συνεργασία με την ‘’Εγνατία Οδό ΑΕ’’ και την ‘’Αυτοκινητόδρομος Αιγαίου’’ ανακοίνωσε σήμερα από τη Θεσσαλονίκη, ο υφυπουργός Υποδομών, Γιάννης Μαγκριώτης.



"Έχουμε ξεκινήσει τη συνεργασία με τους παραχωρησιούχους για να μειωθούν σημαντικά τα διόδια για τα επόμενα 30 χρόνια", δήλωσε ο Γ. Μαγκριώτης.

Όπως είπε, το τελικό κόστος των διοδίων των Μαλγάρων θα καθοριστεί με βάση τις χιλιομετρικές αποστάσεις και τις τιμαριθμικές αναπροσαρμογές. "Σε κάθε περίπτωση τα διόδια θα είναι χαμηλότερα από αυτά που θα πλήρωναν οι κάτοικοι της περιοχής, εάν λειτουργούσε ο σταθμός διοδίων στο Αιγίνιο", πρόσθεσε και τόνισε ότι η τοποθέτηση των διοδίων θα αρχίσει σταδιακά λίγο πριν το καλοκαίρι.

Όσον αφορά στους συμβασιούχους της "Εγνατία Οδός ΑΕ", των οποίων λήγουν οι συμβάσεις, ο Γ. Μαγκριώτης ανακοίνωσε ότι οι ανανεώσεις των συμβασιούχων θα γίνονται πλέον μέσω ΑΣΕΠ.


Αυτό που δεν ανακοίνωσε ο υπουργός είναι η αύξηση στην τιμή των διοδίων στο σταθμό των ΜΑΛΓΑΡΩΝ που σύμφωνα με πληροφορίες θα ανέρχεται στα 40Λ. Θα είναι όμως;

Όχι Γιάννης, Γιαννάκης λεω εγώ. Αυτοί οι κύριοι ξεχνάνε ότι εκ του αποτελέσματος κρίνονται. Μας βλέπω πάλι στους δρόμους.


http://www.enet.gr/?i=news.el.oikonomia&id=150648