15/4/10

Ξηλώνονται οι παράνομες διαφημιστικές πινακίδες


Στο ξήλωμα όλων τα παράνομων διαφημιστικών πινακίδων που βρίσκονται διάσπαρτες στους δρόμους της Αθήνας και άλλων μεγάλων πόλεων, προχωρά το υπουργείο Υποδομών Μεταφορών και Δικτύων, σε συνεργασία με την Τροχαία και τις Νομαρχίες. Όπως ανακοινώθηκε σε συνέντευξη Τύπου, η αρχή θα γίνει τη Δευτέρα, 26 Απριλίου, από τη Λεωφόρο Κηφισίας και η επιχείρηση θα συνεχιστεί στη Μαραθώνια διαδρομή, καθώς τον προσεχή Οκτώβριο η χώρα μας διοργανώνει τον 28ο κλασικό Μαραθώνιο.
Ο υπουργός Δημ. Ρέππας επεσήμανε πως σε ποσοστό πάνω από 80% οι διαφημιστικές πινακίδες είναι παράνομες και εγκυμονούν κινδύνους για τους οδηγούς και για τους πεζούς και εξέφρασε την αποφασιστικότητα της κυβέρνησης να δώσει οριστική λύση στο πρόβλημα.

Από την πλευρά του, ο υφυπουργός Ν. Σηφουνάκης, αφού σημείωσε ότι η παράνομη τοποθέτηση διαφημιστικών πινακίδων ευθύνεται για τροχαία δυστυχήματα, ανακοίνωσε ότι η κυβέρνηση θα προχωρήσει σε ένα νέο θεσμικό πλαίσιο για την τοποθέτησή τους.
Συμφωνα με όσα αναφέρθηκαν στη συνέντευξη Τύπου, οι ενδιαφερόμενοι έχουν περιθώριο πέντε ημερών για να ξηλώσουν τις πινακίδες τους, σε διαφορετική περιπτώση το έργο της αποξήλωσης θα αναλάβει μεικτό συνεργείο, το οποίο θα πληρωθεί από τους διαφημιζόμενους.
Παράλληλα, θα εφαρμοστεί στο ακέραιο ο νόμος και οι αποφάσεις του Συμβουλίου Επικρατείας, με συνέπειες τόσο για τον διαφημιστή, όσο και για τον διαφημιζόμενο.
Ήδη, στο υπουργείο ΥΜΔ λειτουργεί ιστοσελίδα στη διεύθυνση http://www.illegalsigns.gov.gr/ , στην οποία οι πολίτες μπορούν να δηλώνουν πινακίδες που κατά τη γνώμη τους είναι παράνομες και επικίνδυνες.





Νaftemporiki.gr