23/11/10

Ποια Βιδα;

Για να το ανεκπαίδευτο μάτι, μια βίδα είναι τόσο καλή όσο μια άλλη, αλλά εκείνοι με λίγο περισσότερη εμπειρία έχουν περισσότερες πιθανότητες να συνειδητοποιούν ότι η επιλογή της σωστής βίδας για μια συγκεκριμένη εργασία μπορεί να σημαίνει τη διαφορά ανάμεσα σε ένα έργο επιτυχία και αποτυχία.
Υπάρχουν κυριολεκτικά εκατοντάδες διαφορετικών τύπων βίδες και συνδετήρες για να επιλέξετε από. Κάθε είδος είναι κατάλληλο για μια συγκεκριμένη χρήση, π.χ. λιπαίνεται; βίδες για καταστρώματα ξυλεία, ταχύτερης οδήγησης σε υπαίθρια πχ. καταστρώματα, selfdrill-βίδες για την ευκολία της να μην χρειάζεται να ανοίγετε τρύπες, ακόμη και βίδες που λειτουργούν ειδικά με τις μηχανικές ιδιότητες των πλαστικών.
Για να μπορέσετε να επιλέξετε την καλύτερη βίδα για μια εργασία θα πρέπει να εξετάσετε τα χαρακτηριστικά που επιθυμείτε σε μια βίδα, όπως:


- Μήπως πρέπει να είναι αδιάβροχα για να αποφευχθεί η διάβρωση από την υγρασία;
- Η κεφαλή της βίδας πρέπει να είναι στο ίδιο επίπεδο με υλικό μία φορά ότι είναι βιδωμένο στη θέση του;
-Μήπως η βίδα πρέπει να προστατεύονται από βανδαλισμούς ή αντικανονικής αφαίρεσης;
- Είναι η βίδα που πρέπει να χρησιμοποιούνται σε ξύλο, μέταλλο ή ίσως πλαστικό;- -Τι μήκος της βίδας απαιτείτε


http://www.boatbuilding.net/article.pl?sid=06/07/31/1153258&mode=thread 


Για διαφορετικούς τύπους υλικού που τείνει να υπάρχει ένα διαφορετικό τύπο της βίδας. Πάρτε τα ακόλουθα ως παραδείγματα:
Ξυλόβιδες Β-σχεδιαστεί για να αποδίδουν καλύτερα σε όλα τα είδη ξύλου, συμπεριλαμβανομένων σκληρού ξύλου, MDF και μοριοσανίδες. Οι μικρότερες βίδες έχουν λιγότερες πιθανότητες από ξύλο διαίρεση, αλλά αν είστε με τη χρήση μεγαλύτερων βίδες ή / και εργάζονται κοντά στο τέλος της ένα κομμάτι ξύλο, στη συνέχεια, είναι συχνά ασφαλέστερο να τρυπάνι μια δοκιμαστική τρύπα πρώτα.
Όροφος Β βίδες, οι οποίες θα αντιμετωπίσουν το θέμα των διαφορετικών συντελεστών διαστολής έτσι χρησιμοποιούνται καλύτερα για την εξασφάλιση της ξυλείας ή μοριοσανίδα να υποστηρίζει χάλυβα. Φτιαγμένο από μια διαδικασία που εξασφαλίζει ένα σκληρό εξωτερικό διατηρώντας μια σκληρή, ευέλικτο πυρήνα.
Αυτο-βίδες Β-σχεδιασμένες για την ευκολία με μόνο ένα κατσαβίδι απαιτείται. Αυτές οι βίδες τρυπάνι τρύπες τη δική τους και να δημιουργήσουν τις δικές τους κλωστές ζευγαρώματος να εξασφαλίσει τον καλύτερο να ενταχθούν σε μια ενιαία προσπάθεια.
βίδες καταστρώματα Ξυλεία Β-ειδικά σχεδιασμένο για να ασχοληθεί με τις εξωτερικές συνθήκες με ανθεκτικά, προστατευτικά επιστρώματα.
Πλαίσιο άγκυρα βίδες Β-σχεδιασμένα για τον καθορισμό των κουφωμάτων από PVC-U, ξύλο ή αλουμίνιο απευθείας στην τοιχοποιία χωρίς την ανάγκη για βύσματα ή άγκυρες νάιλον.
Ένας γενικός κανόνας για τον καθορισμό κατάλληλης μήκος πρέπει να ψάξετε για ένα μήκος βίδας που θα επιτρέψουν τα δύο τρίτα του μήκους της να είναι ενσωματωμένα στο υλικό που στερεώνεται. Έτσι, για παράδειγμα, αν είστε στερέωση a 1-ίντσα παχύ κομμάτι του ξύλου σε μια ξύλινη θέση, τότε θα πρέπει να εξετάσουμε την ενσωμάτωση 2-ιντσών της βίδας στο post. Αυτό σημαίνει ότι θα απαιτήσει μήκος βίδας της 3-ιντσών.
Όλοι οι καλοί προμηθευτές βίδα θα είναι σε θέση να παρέχουν συμβουλές σχετικά με τις κατάλληλες βίδες για την εργασία σας. Το σημαντικό πράγμα είναι να εκτιμήσουμε ότι δεν είναι όλες οι βίδες είναι τα ίδια και ότι η χρήση του δικαιώματος βίδα μπορεί να σημαίνει μια ασφαλή εγκατάσταση, ενώ το λάθος βίδα μπορεί να σημαίνει σε ένα ατύχημα που περιμένουν να συμβεί.