4/12/10

Phishing. Τι ειναι;


  1. Generic greeting. Τα Phishing emails συνήθως αποστέλλονται σε μεγάλες παρτίδες. Για να εξοικονομήσουν χρόνο, οι ‘παραβάτες’ του Internet χρησιμοποιούν γενικές ονομασίες όπως "Εθνική Τράπεζα - Υποστήριξη" πχ. έτσι ώστε να μην χρειάζεται να πληκτρολογούν τα ονόματα όλων των δικαιούχων ένα-ένα. Αν δεν δείτε το όνομά σας, να είστε δύσπιστοι.

  1. Πλαστοί σύνδεσμοι. Ακόμα και αν ένας σύνδεσμος έχει ένα όνομα που αναγνωρίζετε, αυτό δεν σημαίνει συνδέει με την πραγματική οργάνωση. Roll το ποντίκι σας πάνω από τον σύνδεσμο για να δείτε αν ταιριάζει με αυτό που εμφανίζεται στο μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου. Εάν υπάρχει απόκλιση, μην κάνετε κλικ στο σύνδεσμο. Επίσης, ιστοσελίδες όπου είναι ασφαλές να εισάγετε προσωπικές πληροφορίες αρχίζει με "https" - το "s" σημαίνει ασφάλεια. Εάν δεν βλέπετε "https" δεν προχωρήσει.

  2. Αιτήσεις προσωπικών πληροφοριών. Σκοπός του μηνύματος του ηλεκτρονικού 'ψαρέματος είναι να σας ξεγελάσει και να δώσετε τα προσωπικά σας στοιχεία. Εάν λάβετε ένα μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου που ζητούν προσωπικά σας στοιχεία, είναι πιθανώς μια προσπάθεια phishing.

  3. Αίσθηση του επείγοντος. Οι ‘παραβάτες’ του Διαδικτύου θέλουν να δώσετε τα προσωπικά στοιχεία σας τώρα. Σας κάνουν να νομίζετε ότι κάτι έχει συμβεί που απαιτεί από εσάς να δράσετε γρήγορα. Όσο πιο γρήγορα δώσετε τις πληροφορίες σας, τόσο πιο γρήγορα μπορεί να μετακινηθεί σε ένα άλλο θύμα. 
  Προσοχή.

Ένα από τα πολλά site που ασχολείται με την καταπολέμηση του phishing είναι το

http://www.phishtank.com/index.php