1/2/11

ΕΡΓΑΣΙΑ & ΧΡΗΜΑ ΣΗΜΕΡΑ

Εκ νέου περαίωση για όσους προκύπτουν επιβαρυντικά στοιχεία 
Συμπληρωματική περαίωση σχεδιάζει η εφορία για όσους προκύπτουν επιπλέον εισοδήματα και λήψη ή έκδοση μη νόμιμων φορολογικών στοιχείων, καθώς και για εκείνους που δεν είχαν υπαχθεί στην περαίωση. Σύμφωνα με το νόμο περί περαίωσης, στις περιπτώσεις αυτές συνυπολογίζεται και ο πρόσθετος φόρος που προκύπτει, ενώ ενημερώνεται ο φορολογούμενος και για τις συνέπειες που θα έχει σε περίπτωση μη αποδοχής του σημειώματος.

Εννέα στους δέκα Έλληνες δηλώνουν ότι έχουν κάνει περικοπές εξόδων
Σε περικοπές εξόδων έχουν προχωρήσει εννέα στους 10 Έλληνες, όταν το αντίστοιχο ποσοστό στην Ευρώπη είναι 6 στους 10, σύμφωνα με την παγκόσμια έρευνα της Nielsen για την καταναλωτική εμπιστοσύνη το τέταρτο τρίμηνο του 2010.
Το 81% των Ελλήνων έχει μειώσει τις δαπάνες για αγορά νέων ρούχων, το 80% δαπανά λιγότερα για διασκέδαση εκτός σπιτιού και το 64% έχει στραφεί σε φθηνότερα προϊόντα, ώστε να καταφέρει να ισορροπήσει την μείωση της αγοραστικής δύναμης του.
Ενδεικτικό είναι ότι το δ' τρίμηνο του 2010 ο δείκτης καταναλωτικής εμπιστοσύνης στην Ελλάδα κατέγραψε βουτιά εννέα μονάδων και έπεσε για πρώτη φορά στις 48 μονάδες, οδηγώντας τη χώρα στις τρεις τελευταίες θέσεις της παγκόσμιας κατάταξης. Χαμηλότερα βρίσκονται μόνο η Πορτογαλία και η Κροατία με 45 μονάδες.

Μείωση 12% του όγκου πωλήσεων στο λιανεμπόριο το Νοέμβριο του 2010
Μείωση 6,3% εμφάνισε ο δείκτης κύκλου εργασιών στο λιανικό εμπόριο, με τα καύσιμα, το Νοέμβριο του 2010 σε σύγκριση με το δείκτη του Νοεμβρίου 2009, έναντι μείωσης 9,2% που σημειώθηκε κατά την αντίστοιχη σύγκριση του 2009 προς το 2008. Τον Οκτώβριο του 2010, είχε μειωθεί κατά 2%. Χωρίς τα καύσιμα, ο Δείκτης Κύκλου Εργασιών σημείωσε μείωση 10,7%, έναντι μείωσης 7,8% που σημειώθηκε κατά την αντίστοιχη σύγκριση του 2009 προς το 2008.