16/2/11

ΕΡΓΑΣΙΑ


Τρίτη 15 Φεβρουαρίου 2011

Ιδιώτη μάνατζερ για την είσπραξη φόρων προσλαμβάνει το υπουργείο Οικονομικών
Μάνατζερ θα προσλάβει το υπουργείο Οικονοµικών για να οργανώσει καλύτερα τον φοροεισπρακτικό µηχανισµό, αναθέτοντας σε ιδιωτική εταιρεία, έναντι του ποσού των 2,5 εκατ. ευρώ, να κάνει αποτελεσµατικότερες τις υπηρεσίες του υπουργείου στην καταπολέµηση της φοροδιαφυγής. Ο σύµβουλος καλείται να στήσει εξαρχής τη νέα δοµή του υπουργείου Οικονοµικών, στον τοµέα της καταπολέµησης της φοροδιαφυγής και το οργανωτικό πλάνο που θα εισηγηθεί θα λειτουργήσει µέχρι και το 2012.

 

Πλεόνασμα 352 εκατ. ευρώ εμφάνισε η κεντρική κυβέρνηση τον Ιανουάριο

Πλεόνασμα 352 εκατ. ευρώ εμφάνισε το ταμειακό αποτέλεσμα της κεντρικής κυβέρνησης τον Ιανουάριο φέτος, έναντι ελλείμματος 818 εκατ. ευρώ τον αντίστοιχο μήνα πέρυσι, σύμφωνα με στοιχεία που δημοσίευσε η Τράπεζα της Ελλάδος (ΤτΕ). Το ίδιο διάστημα, το πρωτογενές πλεόνασμα του κρατικού προϋπολογισμού, που δεν περιλαμβάνει τις δαπάνες διαχείρισης του δημοσίου χρέους, διαμορφώθηκε στα 924 εκατ. ευρώ, έναντι ελλείμματος 200 εκατ. ευρώ τον Ιανουάριο πέρυσι.

 

Ύφεση 3% το 2011 αναμένει η ΤτΕ

Ύφεση 3% προβλέπει για φέτος ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος (ΤτΕ), Γ. Προβόπουλος, στην έκθεση νομισματικής πολιτικής που καταθέτει σήμερα στη Βουλή, ενώ ζητάει να υπερκεραστούν οι στόχοι που έχουν τεθεί για το 2011 έτσι ώστε να βελτιωθεί γρηγορότερα το κλίμα στις αγορές. Ο κ. Προβόπουλος, σύμφωνα με πληροφορίες, συνιστά ταχύτερη δημοσιονομική προσαρμογή με επίσπευση των διαρθρωτικών αλλαγών, με έμφαση στην αύξηση των εσόδων και στον περιορισμό της σπατάλης στο Δημόσιο. Μόνο έτσι θα μπορέσει η Ελλάδα να επιτύχει καλύτερες επιδόσεις τόσο στο σκέλος των δημοσιονομικών μεγεθών όσο και στην ταχύτερη ανάκαμψη της ελληνικής οικονομίας. Από τη μία πλευρά, θα πρέπει να βελτιωθεί ο φοροεισπρακτικός μηχανισμός με σκοπό να περιοριστεί η φοροδιαφυγή.