28/2/11

ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ

Δευτέρα 28 Φεβρουαρίου 2011

Δεν λειτουργεί το taxisnet για φορολογικές δηλώσεις επιχειρηματιών και ελεύθερων επαγγελματιών
Ολιγοήμερη παράταση για την υποβολή των δηλώσεων φόρους εισοδήματος αναμένεται να λάβουν επιχειρήσεις και ελεύθεροι επαγγελματίες που θα έπρεπε κανονικά να καταθέσουν αύριο, Τρίτη 1 Μαρτίου τις δηλώσεις τους. Μέχρι και σήμερα δεν έχει ενεργοποιηθεί πλήρως η ηλεκτρονική πύλη του TAXISnet, µέσω της οποίας επιχειρήσεις και ελεύθεροι επαγγελματίες θα υποβάλλουν τις δηλώσεις τους ηλεκτρονικά. Το γεγονός ότι το TAXISnet θα δεχθεί μαζικά φέτος δηλώσεις φορολογίας εισοδήματος καθιστά, σύμφωνα µε υπηρεσιακά στελέχη του υπουργείου Οικονομικών, απαραίτητη την παράταση προκειμένου να προλάβουν να οργανωθούν καλύτερα οι υπηρεσίες της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων.

Από 500 έως 50.000 ευρώ τα πρόστιμα για παραβάσεις της εργατικής νομοθεσίας

Δυνατότητα επιβολής προστίμων μεταξύ 500 και 50.000 ευρώ από το Σώμα Επιθεώρησης Εργασίας προβλέπει το νέο «ποινολόγιο» για τις παραβάσεις της εργατικής νομοθεσίας, που καθορίστηκε με απόφαση του υπουργείου Εργασίας.  Τα πρόστιμα επιβάλλονται με την συνεκτίμηση τεσσάρων βασικών κριτηρίων: ο αριθμός των εργαζομένων στην επιχείρηση, η σοβαρότητα παράβασης, η κατηγορία της επιχείρησης (με βάση τη σχετική νομοθεσία), και το εάν η επιχείρηση είναι υπότροπη.

Δυσαρεστημένοι με τη ζωή τους οι μισοί Έλληνες

Μεγάλη απαισιοδοξία δημιουργεί η οικονομική λιτότητα στους Έλληνες πολίτες, όπως δείχνει νέα έρευνα. Ένας στους δύο πολίτες, δηλαδή το 51% των ερωτηθέντων, στη χώρα μας είναι δυσαρεστημένος από την καθημερινότητά του, σύμφωνα με την έρευνα του Ευρωβαρόμετρου. Την ίδια στιγμή, μόλις το 7% των ερωτηθέντων στην Ελλάδα πιστεύει πως το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο μπορεί να βγάλει τη χώρα από την κρίση, όμως το 93% εμφανίζεται να τάσσεται υπέρ των μεταρρυθμίσεων.