18/1/10

ΑΠΑΤΗ ΑΕ. - ΔΙΟΔΙΑ ΑΙΓΙΝΙΟΥ

Από λάθος στη σύμβαση είχε αυξηθεί το κόμιστρο στα διόδια της Λεπτοκαρυάς και είχε μειωθεί το κόμιστρο στα Τέμπη, τονίστηκε στη χθεσινή συνέντευξη τύπου. Οι εκπρόσωποι της εταιρίας ανακοίνωσαν ότι στη σύμβαση υπάρχει και πρόβλεψη για κατασκευή κι άλλων διοδίων οπουδήποτε χρειαστεί
Αποκαλυπτική αποδείχθηκε η συνέντευξη τύπου στα τοπικά μέσα ενημέρωσης, την οποία παραχώρησαν χθες το μεσημέρι εκπρόσωποι της εταιρίας «Αυτοκινητόδρομος Αιγαίου Α.Ε.». Οι αποκαλύψεις έγιναν ύστερα από αρκετές ερωτήσεις που υπέβαλαν οι τοπικοί δημοσιογράφοι.
Η συνέντευξη κράτησε μιάμιση ώρα και οι ερωτήσεις «έπεφταν βροχή» ενώ κάποιες στιγμές οι εκπρόσωποι της εταιρίας φάνηκε να μην περίμεναν επιθετικές ερωτήσεις ή κάποιες άλλες στιγμές, ανέτοιμοι για να απαντήσουν με κάποια στοιχεία που τους ζητήθηκαν.
Οι εκπρόσωποι της εταιρίας ξεκαθάρισαν από την αρχή ότι η συνέντευξη τύπου οργανώθηκε για να δοθούν κάποια στοιχεία που, κατά την άποψή τους, δεν ήταν γνωστά στους δημοσιογράφους, για να δοθούν απαντήσεις σε θέματα που έχουν έρθει στο φως της δημοσιότητας αλλά και να αποκατασταθεί, κατά τη γνώμη τους, η αλήθεια για ζητήματα που αφορούν τη λειτουργία της «Αυτοκινητόδρομος Αιγαίου Α.Ε.».
Απαντώντας δε σε ερώτηση της «Η», για ποιο λόγο δεν προχώρησαν πριν από δύο χρόνια σε συνέντευξη τύπου, ώστε να εξηγήσουν στην τοπική κοινωνία, για τις νέες εξελίξεις γύρω από την παρουσία της εταιρίας στον αυτοκινητόδρομο, οι εκπρόσωποι είπαν ότι τότε είχαν ενημερώσει το νομάρχη και τους δημάρχους του νομού σε παρουσίαση που έγινε στη Λάρισα.
Σε άλλη ερώτηση της «Η», γιατί ξαφνικά είχε αυξηθεί κατά 100% το κόμιστρο των διοδίων στη Λεπτοκαρυά και συγχρόνως είχε μειωθεί το κόμιστρο στα Τέμπη, οι εκπρόσωποι της «Αυτοκινητόδρομος Αιγαίου Α.Ε.» απάντησαν ότι ...υπάρχει λάθος στη σύμβαση! Και επειδή είδαν την έκπληξη των δημοσιογράφων από τη συγκεκριμένη απάντηση, πρόσθεσαν ότι δεν είναι το μόνο λάθος στη σύμβαση καθώς υπάρχουν κι άλλα ...λάθη.
Και στο ερώτημα της «Η», «γιατί κατασκευάζονται νέα διόδια, γιατί επιβάλλονται νέα κόμιστρα και γιατί θα επιβληθούν και κόμιστρα από πλευρικά διόδια, όταν στον αυτοκινητόδρομο που διέρχεται την Πιερία, αλλού υπάρχουν παράλληλοι δρόμοι ενώ αλλού δεν υπάρχουν;», η απάντηση ήταν ότι «Αυτοκινητόδρομος Αιγαίου Α.Ε.» εφαρμόζουν τη σύμβαση που έχει υπογραφτεί με το ελληνικό κράτος ενώ για την ύπαρξη ή μη παράλληλων δρόμων οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να απευθυνθούν στην ελληνική πολιτεία, όχι στην ιδιωτική εταιρία.
Οι εκπρόσωποι της εταιρίας ξεκαθάρισαν επίσης ότι προσωρινά μόνο αφήνουν κατοίκους του Δ.Αν.Ολύμπου να διέρχονται με κάρτες ελευθέρας τα διόδια της Λεπτοκαρυάς, ότι η διευκόλυνση αυτή θα διακοπεί κάποια στιγμή στο επόμενο διάστημα και ότι ο νόμος που αφορά στη σύμβαση καταργεί οποιονδήποτε προηγούμενο νόμο, επομένως και το νόμο που παρείχε διευκολύνσεις σε κατοίκους του δήμου Ανατολικού Ολύμπου να διέρχονται ελεύθερα στην περιοχή τους χωρίς να πληρώνουν διόδια.
Επιπλέον, ύστερα από σχετική ερώτηση της «Η», ανακοινώθηκε ότι τα διόδια του Αιγινίου θα λειτουργήσουν στις 15 Δεκεμβρίου 2009. Για το ίδιο θέμα, μετά από νέα ερώτηση της «Η» για το πώς συμβιβάζεται η ανακοίνωση αυτή με τη δήλωση του υφυπουργού υποδομών κ. Μαγκριώτη ότι «η κατασκευή διοδίων στο Αιγίνιο δεν συνεπάγεται και λειτουργία τους», η απάντηση που δόθηκε είναι ότι δεν υπάρχει κανένα έγγραφο που να αφορά το συγκεκριμένο θέμα (περί μη λειτουργίας των διοδίων Αιγινίου), ούτε όμως και κάποιο έγγραφο για επαναδιαπραγμάτευση της σύμβασης, όπως είχε υποσχεθεί προεκλογικά και μετεκλογικά ο κ. Μαγκριώτης.
Επίσης οι εκπρόσωποι της εταιρίας ανακοίνωσαν ότι στη σύμβαση υπάρχει και πρόβλεψη για κατασκευή κι άλλων διοδίων οπουδήποτε χρειαστεί, επομένως αυτό ισχύει και για την Πιερία. Και επανέλαβαν αρκετές φορές ότι η κατασκευή διοδίων εντός του αυτοκινητόδρομου καθώς και πλευρικών διοδίων σε κόμβους δεν σημαίνει ότι οι διερχόμενοι θα πληρώνουν περισσότερα ή ακριβότερα κόμιστρα. Σύμφωνα με όσα ειπώθηκαν, το κόμιστρο στα διόδια Λεπτοκαρυάς θα μειωθεί, όταν λειτουργήσουν τα διόδια Αιγινίου.