13/1/11

Google Μετατρέπει τα κινητά Android σε διερμηνείς

Η νέα έκδοση του λογισμικού Google Translate για τα κινητά τηλέφωνα με λειτουργικό Android μπορεί να μεταφράζει συνομιλίες σε πραγματικό χρόνο.
«Στη λειτουργία συνομιλίας, απλά πατήστε το μικρόφωνο για τη γλώσσα σας και αρχίστε να μιλάτε» γράφει στο επίσημο εταιρικό ιστολόγιο ο Αγουανις Βέρμα, διευθυντής παραγωγής στη Google. «Το Google Translate θα μεταφράσει την ομιλία σας και θα διαβάσει δυνατά τη μετάφραση. Ο συνομιλητής σας μπορεί τότε να απαντήσει στη γλώσσα του» εξηγεί.


To Google Translate για τo 
Android υποστηρίζει 53 γλώσσες, ωστόσο 
η λειτουργία συνομιλίας περιορίζεται στις δύο.

Προς το παρόν, η λειτουργία συνομιλίας (Conversation Mode) μεταφράζει μόνο αγγλικά σε ισπανικά και το αντίστροφο. Επιπλέον, η απόδοση του λογισμικού επηρεάζεται από τις διαλέκτους, την ταχύτητα ομιλίας και τον θόρυβο, παράγοντες που περιορίζουν τη χρησιμότητά του.
«Ακόμα και με αυτούς τους περιορισμούς, είμαστε ενθουσιασμένοι για τη μελλοντική υπόσχεση αυτής της τεχνολογίας» σχολιάζει ο Βέρμα.
Αναφέρεται επίσης στην διεθνή επιτυχία του λογισμικού μετάφρασης Google Translate, το οποίο κυκλοφόρησε για τα κινητά Android πριν από ένα χρόνο. Σήμερα υποστηρίζει 53 γλώσσες και χρησιμοποιείται σε 150 χώρες.