MONOLED - γνώση led

LED επιγραφές


Τι είναι το LED;Η δίοδος εκπομπής φωτός (LED) είναι ένα μικροσκοπικό, ηλεκτρονικό ημιαγωγών που μετατρέπει ηλεκτρική ενέργεια σε ορατό φως.  Η χημική ένωση που χρησιμοποιείται μέσα σε ένα LED προσδιορίζει το χρώμα, τη φωτεινότητα και την απόδοση ισχύος.
Σε αντίθεση με τους λαμπτήρες πυράκτωσης, τα LED δεν έχουν τα νήματα που μπορεί να καεί ή να αποτύχει.

Τι είναι ένα pixel;

Pixel is short for picture element.  Pixels αποτελούν σημεία φωτός που φωτίζει για να σχηματίσουν γράμματα, λέξεις, γραφικά, κινούμενα σχέδια και εικόνες βίντεο.
Ένα pixel μπορεί να αποτελείται από ένα μόνο LED, πολλαπλές λυχνίες LED του ίδιου χρώματος ή πολλαπλές λυχνίες LED σε διάφορα χρώματα. Το pixel είναι το μικρότερο στοιχείο του συστήματος ηλεκτρονικής απεικόνισης που μπορούν να ελεγχθούν μεμονωμένα. Μπορεί να απενεργοποιηθεί ή σε διάφορα επίπεδα φωτεινότητας.


  Τι είναι η ανάλυση;

Ανάλυση είναι η βασική μέτρηση του πόση πληροφορία μια οθόνη δείχνει με βάση το συνολικό αριθμό των pixels στο εσωτερικό του χώρου παρουσίασης και αποτελεί σημαντικό παράγοντα για τον καθορισμό της ποιότητας εικόνας.
Pixel pitch (center-to-center spacing between display pixels) and the display's physical dimensions help to determine resolution. Pixel pitch (από κέντρο σε κέντρο απόσταση μεταξύ των pixels οθόνη) και φυσικές διαστάσεις της οθόνης να βοηθήσει να καθορίσει την ανάλυση.


What is a module? Τι είναι μια ενότητα;

An LED module is a combination of parts that form the building blocks of LED video displays, message centers and dynamic message signs. Ένα LED module είναι ένας συνδυασμός των εξαρτημάτων που αποτελούν τα δομικά στοιχεία των LED οθόνες βίντεο, τα κέντρα μηνυμάτων και δυναμική πινακίδες μήνυμα.
What is a digit? Τι είναι ένα ψηφίο;

A digit is a numeric symbol with seven segment bars. Ένα ψηφίο είναι ένας αριθμητικός σύμβολο με επτά μπαρ τμήμα. Κάθε τμήμα χρησιμοποιεί διακριτά LEDs για την παραγωγή μια τιμή μεταξύ 0-9.
Πίνακες αποτελεσμάτων, τα ρολόγια θερμόμετρα και πίνακες αναγραφή των τιμών χρησιμοποιούν ψηφία για την απεικόνιση πληροφοριών.


Τι είναι οι γωνίες θέασης;
LED οθόνες βρίσκονται στο πιο λαμπρό τους κατά την προβολή "κεφάλι" και μειωθεί με αργούς ρυθμούς στη φωτεινότητα και την οπτική γωνία αυξάνεται.
Η γωνίες θέασης μιας οθόνη LED - τόσο οι οριζόντιες όσο και κάθετες - είναι οι γωνίες κατά την οποία η ένταση μειώθηκε 50 τοις εκατό από το άμεσο «κεφάλι» φωτεινότητα.


What are viewing distances? Τι είναι οι αποστάσεις αναγνωσιμότητας;

Οι αποστάσεις αναγνωσιμότητας υπολογίζονται με βάση τον τύπο οθόνης και η απόσταση από την οθόνη.
Κάθε οθόνη θα έχει ελάχιστο και σε απόσταση θέασης μέγιστη ποσότητα που μπορεί να διαφέρουν ανάλογα με την εφαρμογή και την προοριζόμενη χρήση.
Για παράδειγμα, ένας μεγάλος χαρακτήρας θα έχει μεγαλύτερη απόσταση, ενώ ένα μικρό χαρακτήρα θα έχουν μικρότερη απόσταση προβολής.  • Διεθνής τρόπος εκτίμησης ύψους χαρακτήρα και της απόστασης ανάγνωσης Η επιθυμητή απόσταση ανάγνωσης πχ. Τα 100 μέτρα, διαιρώντας με 0,5 μας δίνει το ύψος του χαρακτήρα που αρκεί για τις απαίτησης μας (100/0,5= 200mm ύψος χαρακτήρα).


monoled 2010


ΓΙΑΤΙ ΝΑ ΔΙΑΛΕΞΩ ΜΙΑ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΕΠΙΓΡΑΦΗ;

  1. Το ανθρώπινο μάτι προσελκύετε στον ηλεκτρονικό πίνακα από το φως που εκπέμπει, αλλά και από την συνεχή εναλλαγή των μηνυμάτων. Εντυπωσιάζει, αφού διαθέτει είκοσι φορές περισσότερη φωτεινότητα σε σχέση με άλλες επιγραφές.. Το πλεονέκτημα αυτό το δίνουν τα υψηλής φωτεινότητας (super bright leds με μεγάλη ευκρίνεια ακόμη και απέναντι στο ήλιο) επιλογή για την εξωτερική χρήση και αντιστοίχως τα χαμηλότερης φωτεινότητας για την εφαρμογή σε εσωτερικούς χώρους.
  2. Έχουν Αξιοπιστία, ανθεκτικότητα, μακροζωία: Τα LEDs δεν διαθέτουν κινούμενα μέρη και έτσι δεν χρειάζονται συντήρηση. Η εξέλιξη της τεχνολογίας έχει σαν αποτέλεσμα την βελτίωση της ποιότητας των LED, χαρακτηριστικά στα 5 πρώτα χρόνια συνεχούς λειτουργίας η φωτεινότητα τους παραμένει στο 100% στα 11 χρόνια συνεχούς λειτουργίας η απόδοση της φωτεινότητας μειώνετε κατά 30%.
  3. Είναι οικονομικά στην κατανάλωση ρεύματος. Αυτό σημαίνει και πολύ χαμηλό κοστολόγιο λειτουργίας αλλά και ότι είναι φιλικό για το περιβάλλον. Ενδεικτικά, μια πινακίδα κινουμένου μηνύματος ενός μέτρου έχει κατανάλωση γύρω στα 10watts.
  4. Ασφαλή και χαμηλή τάση λειτουργίας. Η πολύ χαμηλή εκπομπή θερμότητας αυτών των συστημάτων αποτελεί πλεονέκτημα στις περιπτώσεις χωνευτής τοποθέτησης (πχ. Σε ξύλινο ράφι) για λόγους ασφάλειας.
  5. Καλύπτει και τις ποιο απαιτητικές ανάγκες. Η μέθοδο modular δίνει την δυνατότητα κατασκευής ηλεκτρονικών πινάκων σε όποιο μέγεθος επιθυμεί ο πελάτης (12cm 24cm 50cm 75cm 100cm ύψος γραμμάτων κ.α.).
  6. Η κομψή εμφάνιση του λεπτού προφίλ μπορεί να δέσει αρμονικά σε οποιονδήποτε κτιριακό χώρο εξωτερικό η εσωτερικό.
  7. Εύκολη αλλαγή των μηνυμάτων: Με ασύρματο χειριστήριο, με σειριακή σύνδεση και software μέσω υπολογιστή, με δέκτη ασύρματης επικοινωνίας, η με την χρήση modem.
  8. Επιλογές χρωμάτων: εκτός από τους πίνακες με το κλασικό κόκκινο υπάρχει η δυνατότητα κατασκευής με τη χρήση κίτρινων, πράσινων, μπλε και λευκά LEDs με το ανάλογο κόστος.
εκπαιδευτικό βίντεο σχετικά με τις ηλεκτρονικές πινακίδες led