2/6/10

Νέος πρόεδρος του ΣΕΒΕ ο Δημήτρης Λακασάς

Με αποχή μεγαλύτερη του 50% (170 ψηφίσαντες επί συνόλου 440 ενεργών μελών, έναντι 190 στις εκλογές του 2008), πραγματοποιήθηκαν απόψε οι αρχαιρεσίες του ΣΕΒΕ για την ανάδειξη των 23 αιρετών μελών του διοικητικού συμβουλίου. Το συμβούλιο, που θα κρατήσει τα ηνία για την επόμενη διετία, πρόκειται να συγκροτηθεί σε σώμα εντός των προσεχών ημερών, χωρίς να αναμένονται εκπλήξεις ως προς την προεδρία: μοναδικός υποψήφιος για το χρίσμα είναι ο επιχειρηματίας Δημήτρης Λακασάς, διευθυντής Marketing και Στρατηγικού Σχεδιασμού της Olympia Electronics, γεγονός που επιβεβαιώνει την παράδοση των -συνήθως- συναινετικών εκλογών του φορέα. Καθήκοντα αντιπροέδρου αναμένεται να αναλάβει ο Β.Θωμαΐδης (η καταμέτρηση ψήφων προβλέπεται να συνεχιστεί μέχρι αργά το βράδυ).
Λίγο μετά την ολοκλήρωση της εκλογικής διαδικασίας, ο κ.Λακασάς δήλωσε ότι βασικοί στόχοι για τη θητεία του είναι η ενδυνάμωση του «Made in Greece» στις διεθνείς αγορές, η πελατοκεντρική αντίληψη και η άμεση παροχή επιχειρηματικών εργαλείων τόνωσης της εξωστρέφειας των επιχειρήσεων-μελών του Συνδέσμου και, φυσικά, η διαμόρφωση εθνικής στρατηγικής εξαγωγών.
Οι φετινές εκλογές αποτέλεσαν τις πρώτες κατά τις οποίες εφαρμόζονται στην πράξη οι αλλαγές, που αποφάσισε η προηγούμενη εκλογική γενική συνέλευση (του 2008), σε ό,τι αφορά το διοικητικό συμβούλιο του Συνδέσμου και τις θητείες των προέδρων.Η γενική συνέλευση του 2008 είχε αποφασίσει την αύξηση του αριθμού των αιρετών μελών, σε 23 από 19 και των επίτιμων σε οκτώ από έξι, χωρίς περιορισμούς ως προς την ιδιότητά τους. Παράλληλα, είχε καταργήσει τον περιορισμό των δύο θητειών για το αξίωμα του προέδρου (όσοι διατελούν πρόεδροι για δύο θητείες είναι επανεκλέξιμοι, εφόσον όμως παρέλθουν τρεις πλήρεις θητείες άλλων προέδρων).






Συγχαρητήρια στο φίλο και συνεργάτη Κύριο Δημήτρη Λακασά για την εκλογή του ως πρόεδρος του ΣΕΒΕ, του ευχόμαστε καλή θητεία.