6/4/11

ΕΡΓΑΣΙΑ

Τετάρτη 6 Απριλίου 2011

Επιδείνωση του οικονομικού κλίματος
Κατά μία μονάδα υποχώρησε ο Δείκτης Οικονομικού Κλίματος στην Ελλάδα, το Μάιο μετά την ανάκαμψη των δυο προηγούμενων μηνών, με αποτέλεσμα να διαμορφωθεί στις 78,4 μονάδες. Η πτώση οφείλεται, σύμφωνα με το Ινστιτούτο Οικονομικών και Βιομηχανικών Ερευνών (ΙΟΒΕ), κυρίως στην επιδείνωση του κλίματος στις κατασκευές καθώς σε άλλους τομείς οι μεταβολές είναι οριακές.

Νέο ρεκόρ, πάνω από το 1,68 ευρώ/λίτρο, για την αμόλυβδη βενζίνη
Νέο ρεκόρ σημείωσε σήμερα η αμόλυβδη βενζίνη, με τη μέση τιμή πανελλαδική τιμή να διαμορφώνεται στο 1,681 ευρώ/λίτρο, ενώ σε ορισμένα πρατήρια της χώρας πωλείται ακόμα και προς 1,87 ευρώ/λίτρο. Το προηγούμενο ρεκόρ (1,68 ευρώ/λίτρο) είχε σημειωθεί στις 16 Μαρτίου. Στα ύψη έχει ανέλθει και η μέση τιμή του πετρελαίου θέρμανσης, που ξεπέρασε για πρώτη φορά τα 90 λεπτά και διαμορφώθηκε στα 90,1 λεπτά το λίτρο.  Οι αυξήσεις οφείλονται κυρίως στη μεγάλη άνοδο των διεθνών τιμών του πετρελαίου.

Αυξάνονται οι επιχειρήσεις που προσφεύγουν στον πτωχευτικό κώδικα
Ξεπερνούν τις 1.000 οι ελληνικές επιχειρήσεις που έχουν προσφύγει στον πτωχευτικό κώδικα τη φετινή χρονιά, όταν οι πτωχεύσεις που καταγράφηκαν το 2010 ήταν 355 σύμφωνα με στοιχεία από έρευνα της ICAP. Περισσότερο ευάλωτες καταγράφονται οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις και ιδιαίτερα αυτές που δραστηριοποιούνται στον τομέα των υπηρεσιών. Τελευταία περίπτωση η Expert, που έκανε αίτηση για υπαγωγή στο  άρθρο 99.