6/10/10

Ξεκίνησε σήμερα (Τετάρτη 6 Οκτωβρίου 2010) η αποξήλωση-απομάκρυνση των παράνομων διαφημιστικών πινακίδων και από ιδιωτικούς χώρους.

Θεωρώ ότι αυτή η κυβέρνηση κάνει μια κακόγουστη φάρσα στους επαγγελματίες του χώρου της επιγραφής.

Ξεκίνησε σήμερα (Τετάρτη 6 Οκτωβρίου 2010) η αποξήλωση-απομάκρυνση των παράνομων διαφημιστικών πινακίδων και από ιδιωτικούς χώρους.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, η «εκκίνηση» για την αποξήλωσή τους έγινε σήμερα το πρωί στη Λεωφόρο Μαραθώνος, στο μήκος της Μαραθώνιας Διαδρομής, παρουσία του Αναπληρωτή Υπουργού Περιβάλλοντος Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής Νίκου Σηφουνάκη, ο οποίος στη διάρκεια της θητείας του ως Υφυπουργός Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων είχε την ευθύνη του προγράμματος που οδήγησε στην αποξήλωση 830 παράνομων πινακίδων από τον Απρίλιο του 2010.

Μαζί με τον κ. Ν. Σηφουνάκη στην αποξήλωση παρίστατο ο Περιφερειάρχης Αττικής Ηλίας Λιακόπουλος και αρμόδιος εισαγγελέας κατ΄ εκτέλεση της απόφασης του Αρείου Πάγου για την αποξήλωση των διαφημιστικών πινακίδων και από τους ιδιωτικούς χώρους, οικόπεδα, ταράτσες κτιρίων κ.ά.

Ο Αναπληρωτής Υπουργός Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής Νίκος Σηφουνάκης σε επί τόπου δήλωσή του επισήμανε πως η απαράδεκτη κατάσταση στους δρόμους με τις παράνομες διαφημιστικές πινακίδες, εκτός του ότι δίνει «μια τριτοκοσμική εικόνα» για την χώρα μας, παραβιάζει τους κανόνες οδικής ασφάλειας.

Επίσης, επισήμανε ότι η επιβολή προστίμων σε διαφημιστές και διαφημιζόμενους θα συνεχιστεί και εάν επιχειρηθεί να ξανατοποθετήσουν παράνομες διαφημιστικές πινακίδες από τα σημεία που έχουν αποξηλωθεί θα ακολουθείται η αυτόφωρη διαδικασία.

http://www.ethnos.gr/article.asp?catid=11424&subid=2&pubid=35320948

Πινακίδες οι όποιες έχουν τοποθετηθεί και εγκριθεί στο παρελθόν από κρατικό φορέα, σήμερα να κηρύσσονται παράνομες και να απειλούνται με αποξήλωση. Άλλο ένα εισπρακτικό μέτρο που δυστυχώς φέρνει εμάς τους ανθρώπους της επιγραφής σε αντιπαράθεση με τους ίδιους μας τους πελάτες.


Διαβάστε τον νόμο περί υπαίθριας διαφήμισης και πείτε μου αν βγάζετε άκρη.




Πηγή:www.capital.gr



Πηγή:www.capital.gr