27/1/11

ΕΡΓΑΣΙΑ

Μέσα στις επόμενες ημέρες ενεργοποιείται το Ταμείο Επιχειρηματικότητας
Μέσα στις επόμενες ημέρες θα προκηρυχθούν οι διαγωνισμοί για τα πρώτα προγράμματα του νεοσύστατου Εθνικού Ταμείου Επιχειρηματικότητας και Ανάπτυξης (ΕΤΕΑΝ), προϋπολογισμού 460 εκατ. ευρώ. Οι δράσεις του ΕΤΕΑΝ θα εγκαινιασθούν με προκηρύξεις του Ταμείου Γενικής Επιχειρηματικότητας. Το Εθνικό Ταμείο Επιχειρηματικότητας στοχεύει στη χρηματοδότηση επενδύσεων συνολικού ύψους 1,7 δισ. ευρώ στα επόμενα τρία χρόνια μέσω της μόχλευσης του ιδίου κεφαλαίου του με πόρους του χρηματοπιστωτικού τομέα.

 

Αναβάλλεται η υπαγωγή στην περαίωση επιτηδευματιών με ακίνητη περιουσία άνω των 400.000 ευρώ

Σε εφεδρεία κρατά το υπουργείο Οικονομικών την υπαγωγή των ελεύθερων επαγγελματιών και ατομικών επιχειρήσεων με ακίνητη περιουσία άνω των 400.000 ευρώ στη ρύθμιση για την περαίωση ανέλεγκτων φορολογικών χρήσεων. Το υπουργείο δεν συμπεριέλαβε την επέκταση της ρύθμισης στο νέο φορολογικό νομοσχέδιο, καθώς έκρινε πως αυτό θα ήταν πρόωρο. Όπως σημειώνουν στελέχη του υπουργείου, το μέτρο δεν εγκαταλείπεται και θα επανεξετασθεί όταν προκύψει ανάγκη.
Στο μεταξύ, παρατείνεται η προθεσμία υποβολής των περιοδικών δηλώσεων ΦΠΑ, που υποβάλλονται για τις φορολογικές περιόδους του τετάρτου τριμήνου του 2010 και του Δεκεμβρίου 2010 μέχρι και την 31η Ιανουαρίου 2011, με υπουργική απόφαση.