5/5/11

Νεα - Πέμπτη 5 Μαΐου 2011

IOBE: Περαιτέρω επιδείνωση του οικονομικού κλίματος τον Απρίλιο
Περαιτέρω υποχώρηση σημειώνει τον Απρίλιο ο Δείκτης Οικονομικού Κλίματος στην Ελλάδα και διαμορφώνεται στις 74,2 (από 78,4) μονάδες, σύμφωνα με τα στοιχεία του ΙΟΒΕ. Η νέα πτώση εκπορεύεται από την επιδείνωση του κλίματος κυρίως στη βιομηχανία και το λιανικό εμπόριο ενώ και στην πλευρά της ζήτησης σημειώνεται πτώση στην καταναλωτική εμπιστοσύνη. Ο δείκτης οικονομικού κλίματος ουσιαστικά βρίσκεται στα περσινά επίπεδα, γεγονός που υποδηλώνει ότι ένα χρόνο μετά την προσφυγή στον ευρωπαϊκό μηχανισμό στήριξης, οι προσδοκίες επιχειρήσεων και καταναλωτών δεν έχουν βελτιωθεί.

Έως την 1η Ιουλίου το πόρισμα της Επιτροπής Βαρέων και Ανθυγιεινών Επαγγελμάτων
Την νέα λίστα βαρέων και ανθυγιεινών επαγγελμάτων επεξεργάζεται η Επιτροπή Βαρέων και Ανθυγιεινών Επαγγελμάτων. Η Επιτροπή θα πρέπει να παραδώσει το πόρισμά της έως την 1η Ιουλίου, ενώ ο νέος Κανονισμός Βαρέων και Ανθυγιεινών θα ισχύσει από την 1η Ιανουαρίου του 2012.

Ηλεκτρονικό Κτηματολόγιο προωθεί η κυβέρνηση
Στην ανάπτυξη νέων διαδικτυακών υπηρεσιών που θα διευκολύνουν τους πολίτες και τους εμπλεκόμενους με το κτηματολόγιο φορείς και επαγγελματικές ομάδες προχωρεί η Κτηματολόγιο ΑΕ. Αξιοποιώντας τα κονδύλια του Εθνικού Στρατηγικού Πλαισίου Αναφοράς η Κτηματολόγιο ΑΕ προχωρεί την παρούσα περίοδο σε ανάπτυξη ηλεκτρονικών υπηρεσιών που θα προάγουν τη λειτουργία του κτηματολογίου εναρμονίζοντας το με διεθνή πρότυπα. Συγκεκριμένα η Κτηματολόγιο ΑΕ δρομολόγησε διαγωνισμό για την ανάπτυξη των εξής υπηρεσιών:
- Υπηρεσίας ηλεκτρονικής παραγγελίας προϊόντων κτηματολογίου.
- Υπηρεσίας ηλεκτρονικής υποβολής συμβολαιογραφικών πράξεων.
- Υπηρεσίας ηλεκτρονικής υποβολής στοιχείων χωρικών μεταβολών.
- Υπηρεσίας πληροφόρησης κτηματολογικών δεδομένων της περιγραφικής και χωρικής βάσης.