24/1/11

ΑΠΙΣΤΕΥΤΑ ΜΙΚΡΟΣ Ο ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΑΠΟΞΥΛΩΣΕΩΝ ΠΑΡΑΝΟΜΩΝ ΠΙΝΑΚΙΔΩΝ ΤΟ 2010

 Συνάδελφοι, επιγραφοποιοί μόνο για τα μάτια του κόσμου όπως λέει και ο λαός. Μας προκάλεσαν τόση αναστάτωση, ερωτήσεις από τους πελάτες και το τελικό αποτέλεσμα είναι μια σταγόνα στον ωκεανό.....τι φοβάται η πολιτεία άραγε....τις παράνομες διαφημιστικές εταιρίες και τις συνήθης τακτικές τους. Καημένε Καλλικράτη σε λυπάμε........θα φυτρώσουν και πάλι εις διπλούν.

''Όταν πριν 8 μήνες ξεκινήσαμε την δράση αποξήλωσης των παράνομων διαφημιστικών πλαισίων, μετά από εντολή του Πρωθυπουργού, γνωρίζαμε ότι το έργο μας θα ήταν δύσκολο και χρονοβόρο. Με την ουσιαστική βοήθεια των Υπουργείων Υποδομών και Προστασίας του Πολίτη και της Περιφέρεια Αττικής καταφέραμε να κάνουμε τα πρώτα σημαντικά βήματα για να επαναφέρουμε την τάξη σε ένα άναρχο τοπίο καταπάτησης του δημόσιου χώρου.
Από τα στοιχεία που έχουμε από τις αρχές Απρίλη, που ξεκίνησε η δράση, μέχρι σήμερα έχουν αποξηλωθεί στην Αττική, συνολικά 1.104 πινακίδες. Οι πινακίδες αυτές καταστράφηκαν για να μην μπορούν να χρησιμοποιηθούν ξανά. 
Κατ’ εκτίμηση άλλα τόσα είναι ο αριθμός των παράνομων πλαισίων που έχουν αφαιρέσει μόνες τους οι εταιρείες προκειμένου να «σώσουν» τα πλαίσια από την καταστροφή. Είναι χαρακτηριστικό ότι «παράλληλα» με τα συνεργεία των φορέων, υπήρχαν φορτηγά των εταιρειών να προπορεύονταν για να προλάβουν να αποξηλώσουν όσες μπορούσαν.
Πρέπει να επισημάνουμε ότι είναι δύσκολο να υπάρξει αντιστοιχία μεταξύ των αποξυλωμένων που εμφανίζονται στο site διότι π.χ εάν η εργολαβία αποξήλωσης ξεκινούσε στη Κηφισίας, ανεξαρτήτως των καταγγελιών που υπήρχαν στο site προχωρούσαμε στην αποξήλωση όλων των παράνομων της λεωφόρου.''

πηγή: http://www.illegalsigns.gov.gr