25/5/11

aganagtismenoiΣτο δρόμο που χάραξαν οι Ισπανοί διαδηλωτές βαδίζει μία ελληνική ακτιβιστική ομάδα με την επωνυμία “Αγανακτισμένοι στο Σύνταγμα” η οποία καλεί τον κόσμο για ειρηνική διαδήλωση μέσω του ιστότοπου κοινωνικής δικτύωσης facebook.
«Η λέξη ‘Αγανακτισμένοι’ δεν θέλει με τίποτα να υποκινήσει ή να υποδείξει τον τρόπο, απεναντίας, δηλώσαμε από την αρχή ότι θέλουμε να βρεθούμε ειρηνικά και αυθόρμητα, χωρίς σχέδιο και πλάνο. Μόνο να δηλώσουμε την ειρηνική διαμαρτυρία μας» αναφέρει η ομάδα.
Στη διαδήλωση, που θα πραγματοποιηθεί σήμερα από τις 18.00 μέχρι τις 23.30, έχουν δηλώσει χιλιάδες άτομα συμμετοχή, ενώ παρόμοιες διαδηλώσεις έχουν προγραμματιστεί στη Θεσσαλονίκη και την Πάτρα.
Όχι τίποτα άλλο
Την ίδια στιγμή, οι Έλληνες έχουν γίνει αντικείμενο χλευασμού ανάμεσα στους ισπανούς διαδηλωτές, που δεν φαίνονται διατεθειμένοι να φύγουν από τις κεντρικές πλατείες των πόλεων της Ισπανίας,  για την “απραξία” τους απέναντι στην οικονομική κρίση.
Είναι χαρακτηριστικό πως το κεντρικό σύνθημα της διαδήλωσης της Δευτέρας, ήταν το “Κάντε ησυχία μην ξυπνήσουμε τους Έλληνες!''.